neděle 18. června 2023

Rafaelova škola : Princezna klenotů


Série:
                       Rafaelova škola (8.)
Autor:                      Renata Štulcová              
Vydání:                    Maitera 2022 (1.vydání)
Počet stran:           596
Vazba:                      e-book
Přečteno:               2023

Obsah:

Minulý díl zůstal s otevřeným koncem. Abych neprozradila, co se vlastně stalo, řeknu jen, že někdo Marině blízký potřebuje vzácný lék. Marina se proto s několika přáteli vydává do zásvětí a putuje pralátkou, aby lék získala. Že to není cesta snadná, je asi každému, kdo četl předchozí díly, jasné.

Ukázka:

Marina stiskla rty a uvědomila si, že stojí a ostatní čekají, kudy se půjde. Ne, nesmím se zastavovat, i když se bojím jít dál. A nesmím se zabývat myšlenkami... Nesmím tvořit. Nesmím myslet dopředu do budoucnosti ani zpátky do minulosti. Musím vidět jen to, co vidím. A o tom, co vidím, nesmím přemýšlet. Ať tu krajinu nerozložím jako tehdy u Mareny...
Vykročila s obavami dál a ostatní za ní.
Jak dlouho už jdeme? Je stále tentýž den, ještě se nesetmělo, ale zdá se mi, že uběhl snad týden. Jdeme pořád dál, sotva pletu nohama... Nevím, nerozumím tomu a nesmím na nic myslet...
Krajina sálala vlhkem teplých močálů, z kterých vyrůstaly lesy přesliček a plavuní. Konečně nastala noc a oni na cestě naslouchali zvukům hmyzu a mohli se jen dohadovat, jak veliké exempláře by za dne spatřili. A aby toho nebylo málo, vysoko nad hlavami jim prolétly černé siluety draků, podobajících se obřím netopýrům.

Hodnocení:                        ★★★★☆

Po dlouhé době zase díl, který za něco stál. Sice se stále nevyrovná těm prvním, ale přece jen se tam něco dělo a mělo to i jakousi hlavu a patu. Marinino hledání léku a následná cesta pro něj zásvětím bylo dobrodružné a napínavé. Velké zklamání jsem zažila na konci, kdy se ukázalo, že bude muset být ještě alespoň jeden díl, než se rozuzlí a vyřeší vše. 


Další v sérii:


Další knihy autora:

1 komentář: