neděle 22. března 2020

Rafaelova škola: Rohy faunů


Série:
                Rafaelova škola - 3. díl
Autor:               Renata Štulcová
Ilustrace:
         Jarmila Marešová
Vydání:             Mladá fronta - 2013
Počet stran:     405
Vazba:                pevná, vázaná
Přečteno:          2014

Obsah:

Ve třetím díle se Marina a její spolužáci mění ve fauny a přicházejí do sídla krále Pana. O dušičkách je čeká první cesta do zásvětí a setkání s tamními duchy. Tajemný nepřítel, který Marinu napadl v prvním díle, má spoustu příležitostí k novým útokům pomocí zlých duchů. Marina je však obdařena obrovskou silou, kterou zatím používá spíš intuitativně. Krom toho má také starosti s královnou víl a některými spolužáky, kteří se chovají jako šílení: Jsou bláznivě zamilovaní a mluví ve verších. Co je to za odivné kouzlo a jak je zlomit?

Zdroj: http://kerria.pise.cz/349-rafaelova-skola.html

Ukázka:

Marina dojídala a vnímala les všemi smysly. Jak slunce mizelo za obzor, z lesní půdy stoupala voňavá vlhkost. Přes ni cítila vůni stromů a pachy zvěře. Fauní uši jí odhalovaly i nejtišší zapraskání větviček, i to nejmenší pohnutí listí pod nejmenšími lesními tvory. Teď zalitovala, že si s sebou nevzala pro ochranu kartu, kterou si před odchodem vytáhla.
Hledej pravdu, byla jediná dvě slova napsaná na kartě, jejíž přední polovinu zaplňoval temný tis. Za tisem, který má i jehličí jedovaté, vyzařovalo světlo z rozkvetlé jabloně.
Marina jako obvykle nerozuměla významu karty, nedokázala si obraz tisu a jabloně spojit s nocí na mohylách.
Tis je léčivý, ale taky silně jedovatý, věděla z vyučování. Jenže stromy budeme pořádně brát až v kvintě... Kdoví, co mi ta karta říká? Proč poselství karty pochopím vždycky až potom? vzdychla.


Hodnocení:                ★★★★★

Další kniha, další tajemství, další nebezpečí... Tohle autorka umí opravdu dobře, udržet nás v nevědomosti a napětí až do konce. Předpokládám, že odhalení tajemného nepřítele se dočkáme až v posledním díle. Nu což, musíme se obrnit trpělivostí. 


Další v sérii:

Další knihy autora:

Žádné komentáře:

Okomentovat