neděle 9. dubna 2023

Deníček Camille G.: Dvoječka

Série:
                           Deníček Camille G.
Autor:                          Camille G.
Ilustrace:                    Iveta Matušková
Vydání:                        CPress, 2022 (1.vydání)
Počet stran:                208
Vazba:                          pevná, vázaná
Přečteno:                    2023

Obsah:

Autorka své dílko nazývá "Smíchokniha", protože obsahuje veselé příhody z jejího života rodinného, s trhlými kamarádkami, i se zvířaty. Ony to až tak veselé příhody nejsou, spíš trapasy, někdy až k pláči. Ale většinu lidí potěší, slyšet o cizím neštěstí. A zvláště, když styl a nadsázka s nimiž je autorka vypráví, vyvolávají úsměv. 

Ukázka:

Vraceli jsme se po klikatý polňačce pod naším barákem, která se svažovala do prudký točky, kterou lemovala z jedný strany slušná roklička, když se dostal můj spodní volán do kola. No kurva, já si připadala, jak když odmotáváte klubko nebo co, neboť ten spodní volán následovaly ty zbývající čtyři volány nad ním. Když se konečně kolo dostatečně nažralo mojí sukně, tak se rozhodlo, že se asi od přežrání nebude točit a zablokovalo se. A jelikož tady teda stoprocentně zafungoval fyzikální zákon, že když se jedno těleso pohybuje značnou rychlosťó a na něm seděj dva idioti bez helem - jeden už jen v gaťkách lemovaných pasem ze sukně (to jediný mně ten Kozí dech teda nechal) - a těleso, v tomto případě Kozí dech, se šlajfne na fleku, zůstanó dva idioti v pohybu a vznesó se jak dvě rogala, ale silně poškozený, to znamenalo krátkej let a tvrdej dopad.

 



Hodnocení:                        ★★☆☆☆

Knížku jsem dostala od dcery k narozeninám s tím, že je to sranda, takže by se mi mohla líbit. Sranda to byla, to nepopírám, ale není to můj šálek kávy. Autorka možná dobře píše, ale z těch historek mám pocit, že její IQ je někde hodně hluboko pod "normálem" a ještě zastřené alkoholovým oparem. Vlastní blbostí si způsobila spoustu problémů a škod na majetku i zdraví. A k tomu všemu byla imrvére nalitá. Chápu, že některé historky trošku přibarvila a zveličila. Možná právě v tom je ten problém: Snažila se dělat srandu za každou cenu a obvykle to přehnala. 


Další v sérii:
  • Deníček Camille G. aneb Sranda příběhy z dětství i dospělosti
  • Deníček Camille G.: Spešl

Další knihy autora:

Žádné komentáře:

Okomentovat