neděle 12. září 2021

Skye O'Malleyová

Originální název:
       Skye O'Malley
Série:                              Skye O'Malley
Autor:                            Beatrice Smallová
Překlad:                        Bohumil Lojda
Vydání:                          Knižní klub, 1994
Počet stran:                 400
Vazba:                            pevná, vázaná
Přečteno:                      1995

Obsah:

Už na počátku příběhu je hrdinka Skye provdána za muže, kterého nemiluje. Než spočine v náručí své lásky, čeká ji dlouhá cesta, plná nejrůznějších dobrodružství, ta erotická nevyjímaje. Když je konečně volná, opět se nemůže provdat za svou lásku, protože on je mezitím ženatý. A tak se jejich životy dlouhou dobu míjí...

Ukázka:

Klidné hnědé oči zkoumaly Skye a zdálo se, že jeptiška hovoří sama se sebou. Potom řekla: "Než jsem vstoupila do kláštera, říkali mi Edna O'Neillová. Lodr Burke byl zasnouben s mou neteří. Nikdy ho nepoznala, ale já ho znala. Vždycky všeho dosáhl." Lehce se usmála.
Skye se trošku uvolnila a řekla: "Setkali jsme se nedávno. Nevím, jak se to stalo, ale zamilovali jsme se. Jenomže taťka o tom nechce ani slyšet. Neill chce, aby svatba byla zrušena a mohli jsme se vzít."
Jeptiška potřásla hlavou. "Snad se mu to podaří zařídit, nebo alespoň zahájit v tomto směru přípravy, zatímco budete tady."
"Vy jste první člověk, který mi nevykládá, že Mac William nedopustí, aby si jeho dědic vzal O'Malleyovou z Innisfany.

Hodnocení:                    ★★★★☆

S romantikou se v 90. letech doslova roztrhl pytel. Na toto téma vycházelo až neuvěřitelné množství knih, jako by se knižní svět snažil dohnat dobu, kdy směly vycházet jen "schválené" a "nezávadné" tituly. Příběh Skye patřil k tomu nejlepšímu, co jsem z tohoto žánru v té době četla a možná vůbec kdy... Ostatní díly už tak dobré nebyly. No, spíš byly stejné jako ten první, opakovaly se v nich stejná dobrodružství a zápletky.


Další v sérii:
  • Všechny sladké zítřky
  • Věčná láska
  • To srdce mé
  • Láska znovu nalezená
  • Divoká Jasmína


Žádné komentáře:

Okomentovat