neděle 18. dubna 2021

Jak vyzrát na domácí mazlíčky


Originální název:
      Coping with Pets
Podtitul:                        Kdo koho vlastně chová?
Autor:                            Peter Corey
Překlad:                        Jan Kvapil
Ilustrace:                      Václav Hradecký
Vydání:                          Talpress - 1998
Počet stran:                 146
Vazba:                            měkká, brožovaná
Přečteno:                     1999

Obsah:

Humorný přehled nejrůznějších domácích mazlíčků s popisem všech možných úskalí jejich chovu a důvodů, proč bychom si je (ne)měli pořizovat. Jako bonus se dozvíte, které zvíře se chovat vyplatí a které naopak ne.

Ukázka:

I prastaré civilizace, které věřily, že je země plochá, byly nuceny uznat, že zvířata přišla dřív, neboť měly za to, že Země je disk spočívající na zádech čtyř slonů, kteří zase balancují na hřbetě obrovské želvy. 
Takže když tu byla zvířata před námi, proč bychom je my měli chovat jako domácí mazlíčky, místo aby tomu bylo opačně? Na tuto otázku existuje stručná odpověď: My je nechováme. Ne. Skutečnost je taková, že my mazlíčky nechováme, to se námi sama zvířata nechávají chovat. Můžete si snad myslet, že je to fantaskní (ne-li úplně pitomá) myšlenka. Ale přesně toto tvrzení se budu snažit ve své knize dokázat a doufám, že je taky dokážu.


Hodnocení:            ★★★★★

Pokud si hodláte pořídit svého prvního zvířecího mazlíčka a hledáte návod, jak se o něj řádně a pečlivě starat, tak toto rozhodně není knížka pro vás - vyhněte se jí! Nepochopíte, neuvěříte... Teprve vlastní zkušenosti s chovem čehokoliv živého vám umožní si knížku patřičně vychutnat a pobavit se.

Žádné komentáře:

Okomentovat