neděle 6. října 2024

Francouzské hedvábí

Originální název:
            French Silk
1. vydání:                            1992
Autor:                                 Sandra Brownová
Překlad:                             Eva Jakubová
Vydání:                              Knižní klub, 1995
Počet stran:                     414
Vazba:                               pevná, vázaná s přebalem
Přečteno:                         1996

Obsah:

Claire, majitelka luxusního boutique se spodním prádlem, je podezřelá z vraždy televizního kazatele, který její obchod opakovaně pranýřoval ve svých kázáních. Kdo jiný by mohl mít větší motiv zbavit se muže, který očividně jiných nepřátel neměl a byl ve všeobecné oblibě a úctě. Jenže ne všechno je tak jednoznačné, jak se zprvu zdá...


Ukázka:

Naneštěstí měl Crowder pravdu. Cesta byla naprostou ztrátou času. Tisíce lidí se zúčastnily pohřbu s karnevalovou atmosférou. Podívaná přitáhla zvědavce, smutečně oděné Wildeovy příznivce a sdělovací prostředky z celého světa a ti všichni se snažili zahlédnout rakev, zahalenou do červenobílomodré vlajky a zasypanou květinami.
Cassidymu zajistily pověřovací listiny místo blízko Wildeova okruhu společníků a důvěrných přátel. Pokud byl vrah mezi nimi, on nebo ona maskovali dobře svou proradnost, neboť všichni se tvářili bezútěšně, jako by je někdo připravil o možnost nastoupit si do posledního záchranného člunu. Nezdálo se, že by se někdo radoval, nebo aspoň cítil úlevu.

Hodnocení:                ★★★

S odstupem času se mi tato kniha těžko hodnotí. Od autorky jsem toho četla více a tak vím, že je skutečně dobrá. Ve svých příbězích často kombinuje romantiku s detektivkou. Rozuzlení si nechává až úplně nakonec a obvykle bývá překvapivé - něco, co čtenáře vůbec nenapadlo... Jenže v tomto případě mi z knihy téměř nic neuvízlo v paměti. Jsem si jistá, že jsem to četla, dokonce i podle popisku si matně na příběh vzpomínám, ale vůbec si nepamatuju, jak to nakonec dopadlo, kdo vlastně byl tím vrahem a jaký měl motiv.


Další knihy autora:
  • Odkud vane kouř

Žádné komentáře:

Okomentovat